Domowy kisiel truskawkowy

Domowy kisiel truskawkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki

    0,5 kg
  • cukier

    2 lyzki
  • mąka ziemniaczana

    1 czubata lyzka
  • woda

    1 szklanka
  • herbatniki

    do podania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki wrzucamy z cukrem i połową wody do garnka. Zagotowujemy i miksujemy blenderem. Mąkę rozprowadzamy w pozostałej wodzie, wlewamy do truskawek i mieszamy, cały czas gotując, aż całość zgęstnieje i zacznie bulgotać. Kisiel możemy podać na ciepło lub zimno. Wlewamy go do miseczek i posypujemy pokruszonymi herbatnikami (albo biszkoptami)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ada-Gaba

16.12.2014 10:39
bardzo lubię, a domowy najlepszy

fotoviderek

14.12.2014 17:37
Nie ma jak domowy :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat