Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy kisiel truskawkowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2 szkl
truskawki 30-40 dag
cukier 3 łyżki
mąka ziemniaczana 3 łyżki
bita śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy kisiel truskawkowy

Truskawki umyć, usunąć szypułki, włożyć do garnka, niezbyt dokładnie zmiksować. Następnie do zmiksowanych truskawek wlać 1,5 szkl wody, dodać cukier, zagotować. ( gdy truskawki są mrożone i mało słodkie należy dodać więcej cukru) W pozostałej zimnej wodzie wymieszać mąkę ziemniaczaną, połączyć z truskawkami, zagotować. Kisiel rozlać do salaterek, ostudzić. przed podaniem ozdobić bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 24.01.2014 08:20
pieknie podany
olkaaa 18.04.2013 07:32
wygląda smakowicie
Alex_M 06.04.2013 10:38
juz niedlugo i tez taki sobie zrobie :) koniecznie :)
Iwusia 22.03.2013 23:29
fajny ten kisiel
Habibi 08.01.2013 12:18
Mój ulubiony sposob na domowy kisiel :)
aisoglam 08.01.2013 00:11
Fajny przepis. Domowy kisiel jest najlepszy :)
Milena87 07.01.2013 23:46
Bita śmietana z daleka wygląda jak beza:D
Zdzisław 07.01.2013 22:39
smacznie wygląda kisielek domowy
Beata61 07.01.2013 22:35
domowy zawsze najlepszy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak