Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy kebap

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 sztuka
pomidor 2 sztuki
sałata 1 głowka
cebula biała 1 sztuka
jogurt grecki 1 kubek
czosnek 3 zabki
majonez 1 łyżka
koper świeży 1 garsc
feta 1 kostka
ogórek zielony 1 sztuka
bułka 1 turecka

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy kebap

Kroki postępowania

1
Pomidor, ogorek myjemy i tniemy na plastry. Mozna obrac ze skorki, cebule obieramy i kroimy w piorka, a fete w kostke. Przygotowujemy sos: 3 ząbki czosnku ugniatamy z garscia drobno pokrojonego koperku, na koncu dodajemyjogurt i majonez. Przyprawiamy do smaku.
Krok 1 - Domowy kebap foto
2
Na lyzce oliwy przesmazamy drobno pociety filet z kurczaka.
Krok 2 - Domowy kebap foto
3
Bulke turecka kroimy na 4 czesci i wedlug uznania uzupelniamy salata, warzywami i miesem i polewamy sosem.
Krok 3 - Domowy kebap foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 07.03.2014 17:28
bardzo lubie kebaby a Twój jest wysmienity
Pani Domu 19.02.2014 08:10
bardzo smacznie wygląda
Dorian 06.01.2014 20:42
o fety nigdy nie dodawalem, ciekawy pomysl
Margo1 30.11.2013 23:25
robię też taki
Konczi 05.09.2013 18:28
super przepis, domowy najlepszy
Aga-25 05.09.2013 15:43
wspaniały kebab
babeczka007 05.09.2013 15:10
pyszności muszę kiedyś zrobić sobie takiego kebaba na obiadek lub w ciągu dnia :)
Janina 05.09.2013 14:40
Pyszne jedzonko;)
Bernadeta1 05.09.2013 14:28
bardzo smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak