Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy kebab z piekarnika

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowo-wieprzowe 500 g
czosnek 2 ząbki
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat
przyprawa kebab- gyros Prymat
sól i pieprz
olej rzepakowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy kebab z piekarnika

Do miski przekładamy mięso, dodajemy przeciśnięty czosnek, olej oraz przyprawy: przyprawę do kebaba, czosnek niedźwiedzi, sól i świeżo mielony pieprz - wyrabiamy na jednolitą masę. Z mięsa formujemy podłużne kotlety wielkości dłoni (dobrze ugniatamy), nabijamy na patyczki. Kebaby układamy na blaszce wyłożonej papierem (u mnie torebka do pieczenia przecięta na pół), wkładamy do nagrzanego do 190-200 stopni piekarnika i pieczemy około 20-25 minut (pierwsze 10 minut piekłam pod przykryciem drugą częścią torebki)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 09.03.2017 19:32
Koniecznie muszę taki zrobić
agnieszka214 03.03.2017 17:27
Smakowite miesko
Grazyna0211 03.03.2017 15:50
smaczne mięsko
Konczi 03.03.2017 14:38
Warto warto - smaczny :D
Bernadeta1 03.03.2017 14:26
warto taki zrobić, na pewno smaczny
ilka01 03.03.2017 13:25
dobry sposób

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak