Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy kajmak

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietanka kremowa 250 ml
mleko 3,2% 500 ml
cukier 2 1/2 szklanki
cukier waniliowy
kakao 2 łyżki
masło 1/4 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy kajmak

Będziemy potrzebowali śmietankę 30 % . Wszystkie składniki oprócz masła umieszczamy w rondelku i stawiamy na małym ogniu ciągle mieszając doprowadzamy do wrzenia ,stawiamy na najmniejszym ogniu i gotujemy około 3 godzin często mieszając.Masa zrobi się gęsta ,zestawiamy z ognia i studzimy na koniec ucieramy z masłem i przekładamy do słoiczka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 12.01.2014 19:03
super pomysł! muszę zrobić w końcu
Mysiunia 08.01.2014 20:27
bardzo ładnie wygląda, ciekawy przepis :) tylko długo się robi :)
kasienka23 08.01.2014 18:34
fajny przepis!
monia2005 08.01.2014 17:50
dziękuję :-)
nogawkuchni 08.01.2014 14:28
Uwielbiam masę kajmakową,mogłabym ją wyjadać łyżkami,świetny dodatek do słodkości,wypieków,ciekawy i przydatny przepis.
Barbara13 08.01.2014 13:46
bardzo przydatny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak