Przepis i sposób przygotowania na: Domowy gulasz z łopatki
Umyj mięso, oczyść z większych kawałków tłuszczu. Pokrój w kostkę.
Cebule obierz, pokrój w pół talarki.
Do garnka wlej 4 łyżki oleju. Na rozgrzany olej wrzuć mięso, przyprósz solą, podsmaż. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie, pieprz cayenne. NIE podlewaj mięsa wodą.
Dodaj do mięsa cebulę. Wymieszaj wszystko i podduszaj do zmiękczenia cebuli.
Zalej mięso 4 szklankami wody. Przykryj garnek pokrywką, podduszaj 35 minut co chwilę mieszając mięso.
Do miseczki wlej 250 ml wody, dodaj 3 łyżki mąki dobrze rozmieszaj, zalej mięso. Dodaj 2 łyżki koncentratu pomidorowego. Zagotuj, przypraw solą, pieprzem, Kucharkiem w płynie.
Życzę smacznego!:)