Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy dżem agrestowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

agrest 0.5 kg (dojrzały agrest
cukier kryształ 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy dżem agrestowy

Agrest oczyszczamy myjemy i osuszamy odkładamy 20 dag agrestu. Pozostały agrest mieszamy z cukrem i gotujemy zbierając pianę, po 20 minutach dodać do gotującego się musu pozostałą cześć agrestu. Gotujemy jeszcze całość przez około 10 minut po czym odstawiamy do przestudzenia . Dżem przekładamy do słoików tylko wtedy gdy konsystencja dżemu będzie gęsta. Jeśli jednak nie będzie wystarczająca gęsta gotujemy jeszcze chwilę dżem mieszając by go nie przypalić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak