domowy chrzan z jajkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • korzeń chrzanu

    4-5 szt
  • ocet

    1/4 szkl
  • masło

    1/4
  • majonez

  • jajko ugotowane na twardo

    10 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ocet zagotowujemy z cukrem,studzimy.
chrzan ścieramy na tarce o małych oczkach,solimy zalewamy octem.
dokładnie mieszamy.
jajka obieramy przekrawamy.żółtka oddzielamy od białek.białka drobno siekamy,żółtka rozdrabniamy i ucieramy z masłem.
masę mieszamy z białkami i chrzanem.
wkładamy do słoików dobrze ubijając.
przed podaniem potrzebną ilość mieszamy z majonezem lub śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat