Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy chleb z orzechami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
drożdże 30 dkg
orzechy włoskie garść
płatki owsiane 1 szklanka
słonecznik 0,5 szklanki
sól do smaku
cukier 1 łyżeczka
woda 350 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy chleb z orzechami

1. Mieszamy mąkę z płatkami owsianymi.
2. Robimy gniazdo i wkruszamy drożdże, zasypujemy je cukrem.
3. Całość zalewamy ciepłą wodą i mieszamy.
4. Stopniowo dodajemy pozostałe składniki.
5 Wymieszane ciasto odstawiamy na około 60 minut do wyrośnięcia.
6. Formujemy chleb i pieczemy w piekarniku nastawionym na 175 stopni przez około 45 minut. Chleb smarujemy wodą, żeby skórka nie była zbyt twarda.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piotr-21 02.05.2013 11:03
bardzo smaczny
Barbara/zuza22_85 02.05.2013 10:54
najlepszy chlebek
reniatka 02.05.2013 10:42
fajny chlebuś
Paolcia 02.05.2013 09:43
domowy chlebek najlepszy :)
Janina 02.05.2013 09:22
Bardzo smaczny
Konczi 02.05.2013 09:21
fajnie wygląda taki domowy wypiek
Renata9 02.05.2013 09:19
smakowity chlebek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak