Domowy bulion warzywny

Domowy bulion warzywny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • porcja rosołowa

    1 szt
  • marchewka

    3 szt
  • seler korzeniowy średniej wielkości

    1/4 szt
  • listki laurowe,

    3 szt
  • ziele angielskie

    1 szt
  • olej rzepakowy

    1 łyżka
  • woda

    1 (źródlana)
  • pieprz ziołowy

    1 szczypta
  • cebula

    1 szt
  • sól

    1 szczypta
  • Przyprawa do rosołu Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewkę i pietruszkę obieramy. W garnku rozgrzewamy olej i wkładamy umyte i obrane warzywa. Cebulę nadziewamy na widelec i opalamy nad palnikiem aż zrobią się czarne bąble. Warzywa smażymy około 5 minut i obracamy. Dodajemy cebulę i zalewamy wodą. Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Gotujemy pod przykryciem na małym ogniu minimum 1 godzinę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jolanta40

26.12.2011 10:40
dziękuję

fictor123

25.12.2011 01:10
super

fictor123

25.12.2011 01:10
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat