domowy budyń z syropem karmelowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

ml

gniazd

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 litr
  • mąka pszenna

    3 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    3 łyżki
  • cukier

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy mleko(3/4 litra) i wsypujemy cukier.Doprowadzamy do wrzenia. W garnuszku rozrabiamy mąki z pozostałym mlekiem.Wlewamy do gotującego się mleka.Energicznie mieszamy.Zagotowujemy. Przekładamy do salaterek i polewamy wedle uznania syropem karmelowym.
Smacznego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
irenka 03.02.2014 21:51
pyszności!!
Milka100 03.02.2014 21:26
pyszny deser

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat