Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowy budyń

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 500 ml
mąka 2 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
cukier 1/2 szklanki
cukier waniliowy 1-2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: domowy budyń

Kroki postępowania

1
Z 500 ml mleka odlewamy 150 ml. Do 150 ml mleka wsypujemy mąkę i mąkę ziemniaczaną, porządnie mieszamy do rozpuszczenia się obu mąk.
Krok 1 - domowy budyń foto
2
350 ml mleka zagotowujemy z dodatkiem cukru i cukrem waniliowym. Gdy mleko z cukrem zacznie się gotować, wlewamy cały czas mieszając rozpuszczone w mleku mąki. Zagotowujemy na wolnym ogniu cały czas mieszając, aż do gęstości.
Krok 2 - domowy budyń foto
3
Gorący budyń przekładamy do miseczek. Studzimy. Smacznego
Krok 3 - domowy budyń foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pierniczkowo 12.04.2013 13:04
pyszny domowy budyń:)
Ania321 11.04.2013 12:44
domowy najsmaczniejszy :)
Kasia35 11.04.2013 11:51
co własnej roboty to najlepsze
wiola333 11.04.2013 09:39
bardzo smaczny przepis
babajaga1969 11.04.2013 08:59
pyszny, najlepszy i zdrowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak