Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowy budyń

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 1 duża sztuka
cukier 3 łyżki
cukier waniliowy 1 łyżka
mąka ziemniaczana 2 łyżki
mleko 1/2 litra
mąka pszenna 1 łyżka
masło 15 gram
laska wanili 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: domowy budyń

Kroki postępowania

1
z 1/2 litra mleka odlewamy jedną szklankę. Poozostałe mleko wlewamy do garnka i zagotowujemy z cukrem waniliowym, wanilią oraz masłem

Mleko , które odlaliśmy miksujmey z żółtkiem i mąkami.
Krok 1 - domowy budyń foto
2
Nasteępnie zmiksowaną mieszankę wlewamy do wrzącego mleka
Krok 2 - domowy budyń foto
3
mieszając gotujemy,az nas budyń będzie gęsty. smacznego
Krok 3 - domowy budyń foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 06.03.2013 20:34
trzeba wyptrobowac
Goya 15.01.2013 21:14
super
Ewelina47 15.01.2013 20:58
domowy super jest, ale dawno nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak