Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy budyń

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 0,5 litra
cukier waniliowy 2 łyżeczki
cukier trzcinowy 1 łyżka
żółtko jajek 2 szt
mąka ziemniaczana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy budyń

Odlać 0,5 szklanki mleka i wsypać cukier waniliowy, cukier trzcinowy, oraz mąkę ziemniaczaną, rozmieszać. Dodać żółtka i jeszcze raz bardzo dokładnie wymieszać.

Pozostałe mleko zagotować. Do gotującego mleka, energicznie mieszając, wlać przygotowaną mieszankę. Doprowadzić do wrzenia. Chwilę gotować mieszając, aż budyń zgęstnieje.

Rozlać do miseczek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak