Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy bigos w słoikach

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 2 kg.
wieprzowina 0,5 kg
cebua 2 szt.
przecier pomidorowy 1 opak.
grzyby suszone 6 szt.
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy bigos w słoikach

Gotujemy kapustę kiszoną razem z mięsem. Po jakimś czasie mięso wyciągamy obieram (kostki) /ub kroimy na mniejsze kawałki i podsmażamy razem z cebulą. Dodajemy do kapusty potem dodajemy grzyby doprawiamy solą i pieprzem. mieszamy posypujemy przyprawą do bigosu(nie mieszając ) gotuj ok. 30 minut. Potem mieszaj co jakiś czas aby się nie przypalił. Do umytych słoików kładziemy ugotowany już bigos. Tak aby nie było pęcherzyków powietrza dokładnie ubijamy. Zakręcamy i pasteryzujemy ok. 20 minut.



Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 23.09.2012 07:52
lubię taki bigos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak