Domowy batonik z ziarnami

Domowy batonik z ziarnami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płatki kukurydziane

    1 szkl
  • bakalie

    1 szkl
  • biała czekolada

    200 g
  • andrut

    3 łyżki
  • sok grejpfrutowy

    2 łyzki
  • mleko

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Płatki kukurydziane pokruszyć i zalać sokiem z grejpfruta. Czekolady stopić z mlekiem na parze, od razu dodać pokruszone płatki, andruty oraz posiekane bakalie. Dobrze wymieszać. Ciepłą masę wyłożyć na folię akuminiową i zwinąć formując długi baton. Owinąć folią, włożyć do lodówki, by masa zastygła.

Odwinąć z folii, pokroić w plastry.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Patrycja33

06.08.2016 19:29
pyszny! duzo zdrowszy niz taki ze sklepu

wedith1

03.09.2015 18:20
To moze być smaczne!

Benita

03.09.2015 10:12
Na pewno smaczny

cooleczka

02.09.2015 19:55
ciekawy pomysł

IKrakowianka

02.09.2015 19:19
świetnie wygląda

IZABELA29

02.09.2015 18:12
pyszny batonik

mirosława4

02.09.2015 17:57
zdrowy i pożywny

gosia561

02.09.2015 15:30
zdrowe drugie śniadanie

Stenka

02.09.2015 15:30
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat