Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy baton musli z żurawiną

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 150 gramów
jajko 1 szt.
płatki owsiane 200 gramów
migdały 1/2 szklanki
rodzynki 2 łyżki
żurawina 2 łyżki
miód
mąka pszenna 80 gramów
kokos 2 łyżki
orzechy włoskie 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy baton musli z żurawiną

Kroki postępowania

1
Ciepłe masło ucieramy z miodem w misce.
Krok 1 - Domowy baton musli z żurawiną foto
2
Dodajemy mąkę.
Krok 2 - Domowy baton musli z żurawiną foto
3
Do miski wbijamy jajko i dodajemy płatki owsiane. Następnie przygotowujemy sobie resztę składników.
Krok 3 - Domowy baton musli z żurawiną foto
4
Do masy dodajemy zmielone migdały, uprzednio namoczone rodzynki, żurawinę, posiekane na drobno orzechy i kokosa.
Krok 4 - Domowy baton musli z żurawiną foto
5
Tak przygotowaną masę wykładamy na blaszkę prostokątną na pergaminie.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15-20 minut.
Gdy przestygnie kroimy na mniejsze porcje, kwadratowe podłużne.
Smacznego :)
Krok 5 - Domowy baton musli z żurawiną foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 18.01.2015 17:48
Pyszne ciastka.
Babeczka35 18.01.2015 13:28
Pysznie i zdrowo.
olkaaa 18.01.2015 09:25
fajny pomysł
Anna133 18.01.2015 08:18
wygląda zdrowo i smakowicie
jasiek 18.01.2015 03:28
zdrowe drugie śniadanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak