Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy barszcz czerwony .

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

korpus z kury 1 szt
skrzydełka kurczaka 4 szt
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
natka pietruszki
seler naciowy
por
buraki 2 kg
seler korzeniowy 1/4 szt
cebula 2 szt
ziele angielskie 8 szt
Liść laurowy suszony Prymat 8 szt
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
sól i pieprz
jabłko kwaśne 1/2 szt
czosnek 1 szt
Majeranek suszony Prymat 2 łyżeczki
ocet 1 łyżka
grzyby suszone 3-4 szt
makaron 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy barszcz czerwony .

Kroki postępowania

1
Kurczaka opłukać, umieścić w większym garnku, zalałać zimną wodą i doprowadzić do wrzenia. Zebrac szumowiny, dodać włoszczyznę,podpieczona cebule oraz kucharek,ziele angielskie, listek i troszkę soli. Gotować na bardzo malym ogniu do miękkości warzyw i mięsa..
Krok 1 - Domowy barszcz czerwony . foto
2
Rosół przelewamy przez gęste sitko do czystego garnka.
Krok 2 - Domowy barszcz czerwony . foto
3
Buraki zetrzeć na tarce o grubych oczkach .
Krok 3 - Domowy barszcz czerwony . foto
4
Dodać cebule,przekrojoną glowke czosnku,listek laurowy,ziele angielskie,grzyby i majeranek.Zalać bulonem tak, aby były całkowicie zakryte i ugotować .
Krok 4 - Domowy barszcz czerwony . foto
5
Gotujemy ok. 20 min., dodajemy jabłko i ocet,doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Gotujemy jeszcze ok. 15 min i podajemy z makaronem.Smacznego.
Krok 5 - Domowy barszcz czerwony . foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 30.01.2015 15:21
fajny barszcz
Kasiaaaaa 26.01.2015 13:53
Jedni pozostaja wierni tradycyjnym smakom,inni nie :-)
Konczi 26.01.2015 11:45
Uwielbiam taki barszczyk :) Chociaż przyznam że z makaronem jeszcze nie jadłam ...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak