Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowej roboty pasztet z Wątróbki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka 400 g
cebula 1/2
masło 150 gram
oliwa
jajko 1
tymianek
pieprz
Czosnek suszony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Domowej roboty pasztet z Wątróbki

przygotowywanie masy na pasztecik zaczynamy od pokrojenia cebulki w kostkę i smażymy na złocisty kolorek ( smażymy oczywiście na oliwie ;-D ). Wątróbkę dajemy do naczynia ( najlepiej wysokiego by nam nie chlapało ) , dodajemy wcześniej usmażoną cebulkę oraz masło rozpuszczone . W momencie gdy mamy wszystkie składniki w naszym naczyniu to całość miksujemy do uzyskania jednolitej masy. wyjmujemy formę do pieczenia ( jak na babkę prostokątną ) dajemy papier do pieczenia na formę wlewamy naszą masę do formy i wkładamy do piekarnika ( który wcześniej nagrzewamy do 160 stopni) i pieczemy godzinę czasu. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Noruas 05.01.2013 17:36
ciekawy pasztet, na samej wątróbce jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak