Domowe zapiekanki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułki wrocławskie

  • parówki

  • pieczarki

  • cebula

  • musztarda

  • ketchup

  • masło

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Domowe zapiekanki foto
Parówki i pieczarki pokroić w plasterki. cebulę albo w większą kostkę bądź w paseczki. Następnie wszystko podsmażyć na patelni na małym ogniu póki cebula nie zrobi się miękka a z pieczarek nie wyparuje woda. można odrobinę posolić do smaku.
Krok 2 - Domowe zapiekanki foto
kiedy wszystko nam ładnie się już podsmaży dodać łyżkę musztardy i 2 łyżki ketchupu. wszystko razem wymieszać by się składniki połączyły.
Krok 3 - Domowe zapiekanki foto
w między czasie bułki po-przekrajać na pół ułożyć na blaszce do pieczenia i delikatnie posmarować masłem (nie za grubo!)
Krok 4 - Domowe zapiekanki foto
wszystko posypać startym na dużych oczkach serem żółtym.
Krok 5 - Domowe zapiekanki foto
wstawić do rozgrzanego piekarnika, trzymać tylko do roztopienia się sera.

smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mysza75 04.01.2013 11:47
Bardzo fajna zapiekanka, a czy zamiast parówek może być szynka?
Elżbieta17 06.12.2012 21:20
super:)
emylka86 04.09.2012 11:17
ostatnio do farszu dodałam papryki czerwonej, wychodzi tak samo znakomicie, a smakują już nieco inaczej : )
Kuchareczka2 24.08.2012 18:13
znakomite
emylka86 19.08.2012 14:49
oj tak czy z sosem czosnkowym czy z ketchupem smakują równie dobrze, więc kto co woli : )
Iza10 12.08.2012 19:41
z sosem czosnkowym pewnie rewelka ;D
Amellia 30.07.2012 18:52
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat