Domowe sajgonki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papier ryżowy

    1 opak.
  • marchew

    2 szt.
  • kapusta pekińska

    0,5 szt.
  • mięso mielone wieprzowe

    300g
  • jajko

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach,kroimy pieczarki (lub grzybki mun) i kapustę pekińską w drobne kawałki.Wrzucamy mięso mielone,pokrojone warzywa i jajko do miski,doprawiamy do smaku solą i pieprzem,dobrze mieszamy..Papier ryżowy przyrządzamy w.przepisu na opak.Nakładamy na przygotowany papier farsz i zawijamy podobnie jak gołąbki.Wrzucamy na głęboki olej i czekamy aż pięknie zbrązowieją.Podajemy z ryżem na obiad bądź same jako przekąska:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat