Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe Reese's

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło orzechowe 200 g
czekolada gorzka 100 g

Porada

Pralinki najlepiej przechowywać w lodówce

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe Reese's

Ze schłodzonego masła orzechowego (kilka h w lodówce) formujemy małe kuleczki, robimy to dosyć szybko bo się nam będzie masło rozpuszczać. Układamy je na deseczce pokrytej papierem do pieczenia, wkładamy do zamrażalnika. W tym czasie rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej. Czekamy aż przestygnie. Wyciągamy masło orzechowe z zamrażalnika, każdą kulkę maczamy w czekoladzie, odstawiamy na deseczkę, wkładamy na chwilę do lodówki aż czekolada zastygnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak