Domowe ogórki małosolne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

    1,5 kg
  • czosnek

    6 ząbków
  • koper

    1/2 pęczka
  • korzeń chrzanu

    5 centymetrów
  • woda

    1,5 litra
  • sól

    1,5 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do słoja włożyć koper,obrane ząbki czosnku przekrojone na pół i chrzan pokrojony na kawałki.Ułożyć pionowo w słoju ogórki.Sól wymieszać z przegotowaną i ostudzoną wodą.Zalać solanką ogórki w słoju,zakręcić.Odstawić w ciepłe miejsce na 3 dni aby ogórki zakisły.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Małgorzata Pin 08.08.2015 09:45
Lubię takie ogóreczki.
Ela15 30.10.2014 16:01
moje ulubione
Ela15 03.07.2014 18:17
moje ulubione, pycha
Kejti 09.05.2014 00:21
Już nie mogę się doczekać kiedy zrobię :-)
Ola1young 02.05.2014 15:44
mam słabość do takich ogórków :)
Beata23 16.09.2013 09:59
robię podobne
SmacznaPyza 06.09.2013 22:02
ja zalewam wrzątkiem w wtedy szybciej się kiszą
elficzna 06.09.2013 20:56
uwielbiam takie ogoreczki
kriko 06.09.2013 19:24
robie takie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat