Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe nachosy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 200 gram
mąka kukurydziana 200 gram
olej rzepakowy 6 łyżek
sól 2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 3 łyżeczki
woda 220 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe nachosy

Mąkę pszenną i kukurydzianą przełożyć do miski, dodać sól oraz ostrą paprykę w proszku, olej. Suche składniki stopniowo łączyć z wodą. Zagnieść gładkie ciasto. Ciasto bardzo cienko rozwałkować, wykrawać paski, a następnie "nachosowe" trójkąty. Kawałki przełożyć na blachę z papierem do pieczenia, piec ok. 8-10 min. w 200st.C. Podawać z ulubionym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

slonko888 13.02.2014 13:19
musze sprobowac
patryska76 13.02.2014 12:19
Idealne jako przekąska do piwa ;-)
Milka100 13.02.2014 11:50
smaczne i już
krystyna330 13.02.2014 11:27
ale pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak