Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe monte

5.0
(33)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budyń czekoladowy 1 opakowanie
budyń waniliowy 1 opakowanie
mleko 2% 800 ml
masło 2 łyżeczki
nutella 3 łyżki
mleko w proszku 4 łyżki
cukier 4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe monte

Mleko podzielićna dwie części.
Krem śmietankowy: 300 ml mleka zagotować , w pozostałych 100 ml rozrobić budyń śmietankowy dodać dwie łyżeczki cukru.
Gdy mleko będzie gorące dodać mleko w proszku i dokładnie wymieszac , żeby nie było grudek. Zagotować. Wtedy dolać zaczyn na budyń.Dodać łyżeczkę masła i dokładnie wymieszać -rozlać do miseczek.
Krem czekoladowo-orzechowy: Kolejne 300 ml mleka zagotować, w pozostałych 100 ml rozpuścić budyń czekoladowy, dodać cukier.
Gdy mleko będzie wrzało dodać rozczyn na budyń - dokładnie wymieszać. Dodać podaną ilość nutelli oraz masła, wymieszać do połączenia składników. Wlać do miseczek na śmietankowy krem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 21.01.2016 09:29
monte jest nie do podrobienia . synek je uwielbia
kuchcik89 20.01.2016 23:41
smakowite, uwielbiam monte :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak