Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe masło ziołowe z chili

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30% 500 ml , schłodzona
sól 1/2 łyżeczki
pieprz 1/2 łyżeczki
bazylia świeża 2 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki , posiekana
koperek 2 łyżki
papryczka chili 1/2 sztuki , posiekana z pestkami

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe masło ziołowe z chili


1.Zimną śmietanę przelać do wysokiej miski , dodać sól i pieprz. Miksować na wysokich obrotach do momentu aż zaczną tworzyć się grudki ( ok. 10 min). Zmniejszyć moc miksera , miksować aż powstanie gęste , oddzielone od wody masło. Masło odcedzić dokładnie na sitku lub w gazie z powstałej wody.
2.Ponownie przełożyć do miski dodać zioła oraz chili , zmiksować do połączenia się składników. Masło przechowywać w lodówce. ( masło szybko twardnieje pod wpływem niskiej temp. i odwrotnie.)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 21.12.2015 21:38
Polecam spróbować , takie domowe niezastąpione :)
anka1988 21.12.2015 19:04
Super pomysł! Ciekawe masełko!
RenataZ-et 21.12.2015 18:47
super pomysł!
mirosława4 21.12.2015 16:11
bardzo dobre
Agnieszka-87-25 21.12.2015 14:57
masełko mniam
Futka 21.12.2015 13:56
Przepyszne masełko :)
Maridka19 21.12.2015 13:53
Musi być pyszne .
ilka01 21.12.2015 13:36
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak