Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe masło orzechowo-miodowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzechy włoskie 20 dag
miód płynny 2 łyżki
skórka pomarańczowa kandyzowana 2 łyżki
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe masło orzechowo-miodowe

Orzechy włoskie dokładnie zmiksować przy pomocy blendera, trwa to dosyć długo bo musi nam się miksowana masa zrobić tłusta , następnie dodać sól, miód i skórkę, całość jeszcze zmiksować, aby wszystko się dokładnie ze sobą połączyło.
Przygotowane masło przełożyć do słoiczków i już można zajadać :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 01.01.2016 08:28
Pyszne masło,często robię.
Krystyna32 01.01.2016 07:05
pyszności :)
pestka 31.12.2015 18:19
musi być pyszne
kd045 31.12.2015 16:57
mmm super przepis ;)
joannaa24 31.12.2015 16:54
Pyszne, uwielbiam takie masła orzechowe domowej roboty
mirosława4 31.12.2015 16:54
domowe najlepsze
Lucan 31.12.2015 16:37
fajny przepis
Renata9 31.12.2015 16:25
Takie domowe masło orzechowe jest najlepsze :-)
Megg 31.12.2015 16:20
pyszniutkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak