domowe lody czekoladowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolada mleczna

    100 g
  • śmietana 18 proc

    300 ml
  • mleko

    150 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śmietanę, mleko i rozdrobnioną czekoladę wkładamy do rondla i podgrzewamy, do momentu aż czekolada się rozpuści, zostawiamy do schłodzenia.

Zimną masę wlewamy do pojemnika maszyny do robienia lodów i mieszamy około 30 minut

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Goya 04.08.2016 22:57
Szkoda ze nie mam takiej maszyny lody supet
gusia1000 03.09.2014 14:58
Dobre lody.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat