Domowe lody bananowe

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • banan

    1 szt
  • miód

    1 łyżeczka
  • jogurt naturalny

    3 łyżki
  • cynamon

  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Domowe lody bananowe foto
Banana obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze kawałki.
Krok 2 - Domowe lody bananowe foto
Banana wkładamy do blendera i skrapiamy sokiem z cytryny. Całość zalewamy jogurtem naturalnym i dodajemy miód i cynamon. Całość miksujemy i przelewamy do foremek i mrozimy.
Krok 3 - Domowe lody bananowe foto
Najlepiej trzymac w zamrażalce kilkanascie godzin. Po wyjęciu włożyć foremki na kilka sekund do wrzątku, wtedy uda nam się wyciągnąć lody z foremki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
suzana 11.07.2012 13:32
świetne
tessinka 11.07.2012 13:10
lody na patyku...mmmm pycha
Mysiunia 11.07.2012 12:57
bardzo ładnie się prezentują :) na pewno muszą pysznie smakować:)
gosia47-47 11.07.2012 10:17
mniam
Katarzyna87 11.07.2012 09:18
super foremki
Weronika_eM 10.07.2012 22:04
pyszne lody

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat