Domowe lizaki z czekolady

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolada gorzka

    1 szt
  • czekolada mleczna

    1 szt
  • czekolada biała

    1 szt
  • migdały

    2 łyżki
  • posypka kolorowa

    1 łyżka
  • kawa zbożowa

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wlewamy wodę do garnka i kładziemy na nim miskę będziemy rozpuszczać czekoladę. Kiedy miska zrobi się ciepła wkładamy połamaną czekoladę najpierw gorzką. Mieszamy aż czekolada rozpuści się .Łyżką nabieramy czekoladę i wypełniamy nią kilka form do lizaków do pozostałości dodajemy kilka kostek białej czekolady i mieszamy do rozpuszczenia taką masą napełniamy pozostałe formy. Posypujemy formę kolorowa posypką. Następnie rozpuszczamy czekoladę mleczną i napełniamy kilka lizaków dodając kawałki migdałów. Do reszty dodajemy kawę inkę i kilka kostek białej czekolady - mieszamy jak się rozpuści napełniamy pozostałe lizaki. To samo robimy z białą czekoladą wypełniamy kilka lizaków a do reszty dodajemy odrobinę kawy inki - mieszamy i napełniamy lizaki. Wkładamy patyczki do foremek i wstawiamy do lodówki na ok 25 min. Po tym czasie wyciągamy lizaki z formy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (27)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 08.09.2014 22:44
ciekawy pomysł
Małgorzata9 06.12.2013 21:08
wyglądają obłędnie
kasienka23 01.10.2013 19:13
wyglądają zachęcająco!
Janina 01.10.2013 11:59
Fajny pomysł;)
msmors 01.10.2013 11:58
rewelacyjne lizaki na przyjęcie dla dzieci
ssylwiaa 01.10.2013 11:53
fantastycznie, nawet dorośli powinni się skusić ;)
reniatka 01.10.2013 11:45
rewelacyjne te domowe lizaki gratuluje pomyslu
joanna30 01.10.2013 10:43
Świetne czekoladki :)
czekoladka_m 01.10.2013 10:19
Ale świetny pomysł:):) takie czekoladki na patykach:):)
SylwiaMagdaSabin 01.10.2013 10:06
dzieci padły by z wrażenia:-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat