Domowe jeżyki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Tubka mleka zagęszczonego słodzonego

  • 1 tabliczka mlecznej czekolady

  • 1\\4 szkl cukru

  • 1/4 kostki masła

  • bakalie

  • ryż preparowany

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotowujemy w garneczku mleko z cukrem, masłem i czekoladą pokruszoną w kostki. Gotujemy przez ok 1 min po rozpuszczeniu w szystkich składników, aż masa zacznie gęstnieć. Po lekkim przestudzeniu dodajemy sypkie dodatki. Przestudzoną masę nabieramy łyżką, kładziemy na folię lub talerz i formujemy kulki wyrub wkładamy do lodówki by zastygły

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
stokrotka 11.05.2011 22:13
pomysłowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat