Przepis i sposób przygotowania na: Keks z rumowym akcentem
Kroki postępowania
Przestudzone ciasto wyjmujemy z formy. Czekoladę łamiemy na kostki i rozpuszczamy nad kąpielą wodną. Czekoladą polewamy ciasto. Wierzch posypujemy kolorowymi perełkami.
Puszysty keks z aromatem rumowym i dodatkiem skórki kandyzowanej pomarańczowej i cytrynowej, kandyzowanego ananasa, papai, rodzynek, orzechów. Pyszny pomysł na świąteczne ciasto!
margaryna | 250 gramów |
cukier | 3/4 szklanki |
jajko | 5 sztuk |
mąka | 2 szkl +1,5 łyżki |
mleko | 100 mililitrów |
aromat rumowy | 1 łyżeczka |
bakalie | 300 gramów |
biała czekolada | 1 tabliczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: