Przepis i sposób przygotowania na: Keks z rumowym akcentem
Kroki postępowania
Przestudzone ciasto wyjmujemy z formy. Czekoladę łamiemy na kostki i rozpuszczamy nad kąpielą wodną. Czekoladą polewamy ciasto. Wierzch posypujemy kolorowymi perełkami.
Puszysty keks z aromatem rumowym i dodatkiem skórki kandyzowanej pomarańczowej i cytrynowej, kandyzowanego ananasa, papai, rodzynek, orzechów. Pyszny pomysł na świąteczne ciasto!
margaryna |
250 gramów
|
cukier |
3/4 szklanki
|
jajko |
5 sztuk
|
mąka |
2 szkl +1,5 łyżki
|
mleko |
100 mililitrów
|
aromat rumowy |
1 łyżeczka
|
bakalie |
300 gramów
|
biała czekolada |
1 tabliczka
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: