Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowe jagodzianki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 1/2 kg
mleko 2% 1 szklanka
drożdże 4 dag
cukie 6 lyzek
jajko
roztopione masło 4 lyzki
jagody 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: domowe jagodzianki

jagody myjemy i mieszamy z cukrem. Drozdze rozrabiamy z letnim mlekiem i lyzka cukru. Gdy wyrosnie dodajemy make, maslo i jajko wszytsko mieszamy i czekamy az wyrosnie. Z cista wykrawamy szklanka krazki, lekko splaszczamy na srodu dodajemy jagody. Brzegi cista zlepiamy i nadajemu mu ksztalt buleczki. Pieczemy 30-40 min w 180C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 09.12.2013 16:19
można sobie pomarzyć
fotoviderek 15.05.2013 07:53
Lubię jagodzianki :)
Bernadeta1 05.04.2013 00:28
pycha takie jagodzianki
Ada-Gaba 04.04.2013 16:50
domowe najlepsze
pestka 03.04.2013 20:21
to przepyszny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak