Domowe Hamburgery

Domowe Hamburgery

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Bułki hamurgerowe

    8 szt
  • Steki hamburgerowe

    8 szt
  • pomidor

    2-3 szt
  • ogórek zielony

    1-2 szt
  • żółty ser

    8 plastrów
  • musztarda

    do smaku
  • sos czosnkowy

    do smaku
  • keczup

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułki smarujemy masełkiem i musztardą. Mięsko delikatnie podgrzewamy na ogniu, wykładamy na posmarowaną bułkę i na górę kładziemy plaster żółtego sera. Opiekamy w piekarniku przez ok.20 min. w temp. ok. 150 stopni. Po wyciągnięciu z pieca, na stopiony ser kładziemy plastry pomidora i ogórka, polewamy sosem czosnkowym lub keczupem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mysiunia 05.02.2014 07:37
Czasami lubię taki zjeść :) ja jednak wszystko wtedy robię od podstaw - nawet mięso :) Pysznie!
adelajda 13.07.2013 17:14
ale takie domowe są najlepsze
Kate131 23.10.2011 09:48
smaczne
kuklik 07.11.2010 06:50
fajne
Malinka 05.11.2010 21:33
Szczerze mówiąc ja też, ale staram się ograniczać swój apetyt na takie przekąski.
Islanzadi 04.11.2010 00:21
Przyznam się - mam słabość do tego typu posiłków ;p
Malinka 24.10.2010 18:29
Zgadza się:)
kasiurek 24.10.2010 18:13
fajne hamburgery i o wiele zdrowsze niz takie kupne:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat