Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowe bułeczki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 75 DAG
drożdże 3 DAG
sól 1,5 ŁYŻECZKI
cukier 6 ŁYŻECZEK
masło 250 g 9 ŁYŻEK
jajko 3 SZTUKI
ser żółty PLASTRY NNA WIERZCH
mleko 1,5 SZKLANKI

Przepis i sposób przygotowania na: domowe bułeczki

Kroki postępowania

1
szykujemy sobie składniki. Mleko najlepiej aby nie było z lodówki, takie ciepłe proponuje.

Do miski musimy przesiać mąkę. Dodajemy sól.Drożdze z cukrem rozpuszczamy w mleku. Dodajemy do mąki.Zagniatamy i odstawiamy na 20 minut do wyrośnięcia, następnie dodajemy do nich roztopione masło Dodajemy jajko i zagniatamy. Odstawiamy do wyrośnięcia na 20 kolejne minut.
Krok 1 - domowe bułeczki foto
2
FORMUJEMY BUŁECZKI NA WYSMAROWANEJ MASLEM I POSYPANEJ BUŁKĄ TARTĄ BLASZCE, ODSTAWIAMY NA 15 MINUT BY JESZCZE WYROSŁY. wSTAWIAMY DO PIEKARNIKA. pIECZEMY W TEMP 170 STOPNI W ROZGRZANYM PIKARNIKU.
Krok 2 - domowe bułeczki foto
3
gDY BUŁECZKI ZACZNĄ NAM ROSNĄĆ , POWOLI SIĘ RUMIENIĆ WYKŁADAMY NA KAŻDĄ PLASTEREK SERA ŻÓŁTEGO. SMACZNEGO
Krok 3 - domowe bułeczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 30.06.2013 20:54
takie pyszne
Adrian3 17.01.2013 14:07
pycha
ONY_za_kare 17.01.2013 12:48
Domowe - smaczne i zdrowe!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak