Domowe bajaderki

Domowe bajaderki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

    600 g
  • mleko

    1/3 szkl
  • masło orzechowe

    3 łyżki
  • powidła śliwkowe

    2 łyżki
  • masło

    30 g
  • kakao

    1 łyżka
  • czekolada mleczna

    50G g
  • orzeszki ziemne

    do obtoczenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło stopić wraz z czekoladą (u mnie czekolada z orzechami arachidowymi). Ciasto ( u mnie wilgotne ciasto czekoladowe) pokruszyć, dodać stopione masło, wymieszać. Dodać masło orzechowe, mleko i kakao. Wymieszać dokładnie i odstawić, by masa ostygła. Następnie formować małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Część można obtoczyć np. w zmielonych orzeszkach arachidowych lub w kakao czy wiórkach kokosowych.

Moje ciasto było dość słodkie, dlatego nie dodawałam już więcej cukru. Jeśli jednak Wasze ciasto nie jest tak słodkie, dodajcie odrobinę cukru:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat