Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa wędlinka drobiowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 1 szt
musztarda 2 łyżki
oliwa 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa wędlinka drobiowa

Kroki postępowania

1
Podwójny filet z kurczaka podzielić na dwie części, umyć i osuszyć. Musztardę wymieszać z oliwą, solą, pieprzem i suszoną natka pietruszki.
Krok 1 - Domowa wędlinka drobiowa foto
2
Mięso nasmarować przygotowaną marynatą z obu stron i włożyć do rękawa do pieczenia. Zamknąć rękaw i włożyć na kilka godzin do lodówki.
Krok 2 - Domowa wędlinka drobiowa foto
3
Następnie zrobić kilka małych dziurek w rękawie i piec w nagrzanym do 190 stopni piekarniku ok pół godziny. Wystudzoną wędlinę pokroić na cienkie plasterki.
Krok 3 - Domowa wędlinka drobiowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LoLa 29.03.2013 11:31
wszystko co domowe to pyszne:0
Ewa104 27.03.2013 16:27
Wygląda na soczystą wędlinkę do pieczywa.
wyattearp 26.03.2013 13:20
super!!!! dobrze muszą smakować
Alex_M 26.03.2013 10:30
robie podobna :) jest pyszna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak