domowa szynka parzona

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka

    2,5 kg
  • ziele angielskie

  • Sól peklowa drobnoziarnista Prymat

    5 lyzek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szynke wkładamy do duzego garnka i zalewamy zimna woda. Dodajemy sol i przyprawy. Odstawiamy w chlodne miejsce na 24-48h. Po tym czasie gotujemy ja na malym ogniu ok 3-4 h. Nastepnie wkladamy do piekarnika i pieczemy ok godziny. Pyszna, polecam.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mariposas 03.04.2012 21:21
wygląda cudnie
Goya 26.04.2011 21:07
mmmmmmmm
edyta44 28.03.2011 13:50
pycha
Margo1 13.03.2011 15:53
własnie, najlepsza swoja
aginaa 12.03.2011 11:19
nie ma to jak swoja szyneczka :)
ada12302 11.03.2011 23:17
musi być smaczna
Sylwia88 11.03.2011 13:13
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat