Przepis i sposób przygotowania na: Domowa pizza na cienkim spodzie
Kroki postępowania
Ciasto:
Drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie, dodać mąkę i cukier. Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy i odstawiamy do wyrośnięcia na 20 minut.
Wyrośnięte ciasto dzielimy na połowę i rozwałkowujemy cienko na koło.
Boczki lekko zaginamy do środka ciasto smarujemy ketchupem posypujemy bazylią, oregano i serem żółtym.
Nie pisałam innych składników, bo każdy lubi z czym innym. Można dać szynkę, boczek, kiełbasę, pomidory, paprykę, pieczarki, kukurydze i wiele innych na co mamy tylko ochotę. Ja robiłam z szynką, kiełbasą, serem żółtym, papryką i pomidorem.
Pizzę pieczemy w temperaturze 180 stopni około 12-15 minut.
Przepis na ciasto pochodzi z włoskiej restauracji mojego przyjaciela. Życzę smacznego!