Domowa pasta jajeczna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko ugotowane na twardo

    5 sztuk
  • cebula

    1/2 sztuki
  • majonez tradycyjny

    4 łyżki
  • jogurt naturalny

    2 łyżki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/3 łyżeczki
  • sól do smaku

    1/3 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Domowa pasta jajeczna  foto
Jajka włożyć do ZIMNEJ wody i gotować ok 6 minut.
Krok 2 - Domowa pasta jajeczna  foto
Po tym czasie jajka przelać zimną wodą i odstawić do całkowitego wystygnięcia.
Krok 3 - Domowa pasta jajeczna  foto
Jajka poroić w bardzo drobną kostkę i przełożyć do miski.
Krok 4 - Domowa pasta jajeczna  foto
Cebulę obrać, umyć i także pokroić w drobną kosteczkę.Dodać do pokrojonych jajek.
Krok 5 - Domowa pasta jajeczna  foto
Dodać majonez, pieprz i sól. Wszytsko dokładnie wymieszać do całkowitego polączenia się składników.
Krok 6 - Domowa pasta jajeczna  foto
Na koniec dodać jogurt naturalny i całość wymieszać.
Madzik239
Opcjonalnie można dodać posiekany szczypiorek.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aneta41 08.01.2016 15:51
Moja Natalka uwielbia taką pastę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat