Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa pasta jajeczna

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 5 sztuk
cebula 1/2 sztuki
majonez tradycyjny 4 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/3 łyżeczki
sól do smaku 1/3 łyżeczki

Porada

Opcjonalnie można dodać posiekany szczypiorek.

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa pasta jajeczna

Kroki postępowania

1
Jajka włożyć do ZIMNEJ wody i gotować ok 6 minut.
Krok 1 - Domowa pasta jajeczna  foto
2
Po tym czasie jajka przelać zimną wodą i odstawić do całkowitego wystygnięcia.
Krok 2 - Domowa pasta jajeczna  foto
3
Jajka poroić w bardzo drobną kostkę i przełożyć do miski.
Krok 3 - Domowa pasta jajeczna  foto
4
Cebulę obrać, umyć i także pokroić w drobną kosteczkę.Dodać do pokrojonych jajek.
Krok 4 - Domowa pasta jajeczna  foto
5
Dodać majonez, pieprz i sól. Wszytsko dokładnie wymieszać do całkowitego polączenia się składników.
Krok 5 - Domowa pasta jajeczna  foto
6
Na koniec dodać jogurt naturalny i całość wymieszać.
Krok 6 - Domowa pasta jajeczna  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 08.01.2016 15:51
Moja Natalka uwielbia taką pastę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak