Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa pasta

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Taką pastę można dodawać nie tylko do zup takich jak krupnik czy rosół, ale też do mięs, sosów i makaronów. 

Składniki:

Składniki:

lubczyk świeży 12 dag
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 dag
olej rzepakowy 4 łyżki

Porada

Opcjonalnie można dodać trochę pieprzu, cebuli, lub suszone grzyby.

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa pasta

Lubczyk dokładnie opłucz, potem osusz papierowym ręcznikiem. Liście drobno pokrój, przesyp do robota kuchennego z ostrzem, dodaj sól, szczyptę pieprzu i olej. Miksuj aż powstanie dość gładka masa. Gotową pastę przełóż do wyparzonego słoiczka, zakręć i przechowuj w lodówce. Do pasty można dodać trochę cebuli lub suszone grzyby.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak