Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa nutella

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzechy włoskie 1 szklanka
mleko migdałowe 1-1,5 szklanki
kakao 15 g
miód 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa nutella

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, układamy orzechy na blaszce i pieczemy kilka minut. Wysypujemy orzechy na ścierkę (najlepiej ciemną) i mocno pocieramy żeby większość skórki zeszła. Gdy orzechy ostygną wrzucamy do kielicha blendera i miksujemy. Dodajemy pozostałe składniki, mleko na początek tylko 1 szklankę. Miksujemy całość na gładką masę. W razie potrzeby dodajemy więcej mleka (zależy jaką chcemy konsystencję).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika141 02.03.2016 11:49
zapowiada się pysznie
Wacław 02.03.2016 10:46
przydatny przepis ,warto go wyprobować:-)
Jadwiga/Jaga85 02.03.2016 10:07
pyszny krem!
Mniam 02.03.2016 08:42
Na pewno bardzo smaczna taka domowa :)
Ola1984 02.03.2016 08:28
Uwielbiam takie domowe wyroby ;)
Maridka19 02.03.2016 08:03
To musi być bardzo pyszne ;)
Ela427 01.03.2016 23:22
muszę wypróbować
Róża1 01.03.2016 23:13
ciekawy przepis !!!
Katrina.u 01.03.2016 22:57
na pewno wypróbuję przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak