Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa krajanka ze smażonymi pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 30-40 dkg
jajko 3 sztuki
olej roślinny 1 łyżka
pieczarki 30 dkg
cebula 1 sztuka
margaryna 4 dkg
sól do smaku
pomidor 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa krajanka ze smażonymi pieczarkami

Kroki postępowania

1
Z mąki, oleju i jajek zagnieść ciasto. Rozwałkować, placki zwinąć w rulony, przesypując mąką, aby się nie skleiły i pokroić w paski szerokości około 1 cm.
Krok 1 - Domowa krajanka ze smażonymi pieczarkami foto
2
Gotować w osolonej wodzie około 5 minut. Przelać makaron zimną wodą.
Krok 2 - Domowa krajanka ze smażonymi pieczarkami foto
3
Pieczarki pokroić w półplastry , cebulę w kostkę i razem przesmażyć na margarynie, dodać sól do smaku. Porcję makaronu podgrzać, np. w kuchence mikrofalowej,na wierzch ułożyć przesmażone grzyby z cebulą, udekorować cząstkami pomidora.
Krok 3 - Domowa krajanka ze smażonymi pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 26.05.2013 09:36
mniam pycha
ONY_za_kare 01.04.2013 11:48
fajny obiadek!
pierniczkowo 23.03.2013 12:59
fajnie, że ktoś jeszcze sam robi makaron, bo w dzisiejszych czasach to rzadkość, a taki domowy jest pyszny:)
Barbara/zuza22_85 15.03.2013 13:15
bardzo dobre
Monika58 13.03.2013 18:50
same pyszności
Rafał10 12.03.2013 14:54
mmm pyszności serwujesz :)
Zdzisław 12.03.2013 10:32
lubię ale makaron robiłem i nie bardzo się udał, kupię gotowy do tego dania,
Paolcia 12.03.2013 10:17
łaaaaaaaaaaaaałłłłłłł :)
Pyszota 12.03.2013 10:13
ciekawa propozycja
fotoviderek 12.03.2013 10:11
Pyszne, dobre danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak