Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa bruschetta

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka 1 szt
pomidor 2 szt
oliwki czarne 1/2 słoika
czosnek 3 ząbki
mozzarella 2 szt
sól
pieprz
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa bruschetta

Kroki postępowania

1
Pomidory i oliwki kroimy na małą kosteczkę, dokładamy czosnek przeciśnięty przez praskę. Całość doprawiamy do smaku solą
i pieprzem, dokładnie mieszamy.
Krok 1 - Domowa bruschetta foto
2
Bagietkę kroimy na skos w dość szerokie kromki, skrapiamy oliwą
z oliwek. Na każdą kromeczkę nakładamy naszą mieszankę z pomidorów.
Przykrywamy plastrem mozzarelli. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i wkładamy nasze bruschety.
Krok 2 - Domowa bruschetta foto
3
Zapiekamy do momentu roztopienia mozzarelli.
Spożywamy najlepiej na ciepło.
Smacznego
Krok 3 - Domowa bruschetta foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 10.03.2014 19:54
pysznie tu :)
idealme 28.02.2014 17:04
domowa najlepsza!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak