Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dobrze doprawiony SMAK-owity tatar wołowy

3.0
(19)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wołowina 200 g
jajko 2
cebula 1
ogóreczki konserwowe
sos sojowy 1 łyżeczka
oliwa 1 łyżka
musztarda dijon 1/2 łyżeczki
sól
pieprz
przyprawa uniwersalna Kucharek kilka kropel

Przepis i sposób przygotowania na: Dobrze doprawiony SMAK-owity tatar wołowy

Mięso wołowe drobno mielimy, doprawiamy przyprawami i dokładnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki na godzinę, żeby smaki się „przegryzły” (koniecznie pod folią). Z porcji mięsa formujemy dwie kulki, układamy każdą na talerzu i robimy zagłębienie, w którym układamy delikatnie żółtko jaja – ja wybrałam ekologiczne od kurek zielononóżek. Wokół tatara układamy pokrojone w kostkę ogóreczki i cebulę. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 24.01.2013 13:14
Piękne zdjęcie. Uczono mnie,że tatara każdy doprawia na swoim talerzu, a wcześniejsze mieszanie mięsa z przyprawami jest nie tylko barbarzyństwem ale i dużą gafą.
adelajda 23.01.2013 20:27
lubię tatara !
mikrusiak 23.01.2013 19:16
wygląda bardzo apetycznie :D
Rafał10 23.01.2013 19:15
baaardzo apetyczne :)
SylwiaMagdaSabin 23.01.2013 19:07
nie przepadam, nie mogę się przełamać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak