Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dobrze doprawiona mizeria

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek świeży 2 sztuki
cebula 1 sztuka
koperek 1/2 pęczka
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku
sól do smaku
śmietana 2 łyżki
majonez tradycyjny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Dobrze doprawiona mizeria

Ogórki obieramy i kroimy w cieniutki kółka. Dajemy do miski, następnie dokładamy posiekaną bardzo drobno cebulę. Dodajemy majonez i śmietanę i posypujemy posiekanym bardzo drobno koperkiem. Na sam koniec doprawiamy solą, pieprzem ziołowym, pieprzem cytrynowym i suszoną bazylią. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i odstawiamy na schłodzenie do lodówki na około 15-20 minut. Podajemy jako przystawkę do drugiego dania obiadowego lub do innych dań.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 08.01.2014 20:01
lubię mizerię :)
pestka 09.02.2013 22:25
świetny dodatek do obiadu
Rafał10 20.01.2013 15:46
palce lizać :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak