Dobra zalewa do ogórków korniszonów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda letnia

    4 l
  • ocet 10 %

    1/5 szkl
  • sól

    4 łyżki
  • cukier

    20 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki zagotowac i lekko przestudzic .Zalewac słoiki z ogórkami i pasteryzowac do momentu zagotowania się w wody w garnku.Odwrócic dnem do góry.Do słika wsadzamy liśc laurowy ,4 ziarenka ziela angielskiego ,pokrojoną marchew w talarki ,koper,kawałek chrzanu i ząbek czosnku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
alaaa 23.03.2013 21:30
tego cukru ma być faktycznie 20 łyżek?
pacpaw 21.07.2012 00:17
jak polecasz ze taka dobra to wypróbuję w tym roku
barbara11561 15.07.2012 10:35
pyszne,na zimę jak znalazł:)
Zoso 15.06.2012 23:37
super ogórki z takiej zalewy
olkaaa 29.04.2012 17:52
uwielbiam
Justa32 03.10.2011 10:12
warte wypróbowania!!!
Monika193 10.06.2011 22:20
koniecznie wypróbuję
IZABELA29 07.10.2010 09:31
przepis wypróbowany w domu rodzinnym ,zawsze smaczne ogóreczki z tej zalewy wychodzą
ben-ka 06.10.2010 22:58
Wspaniałe ogóreczki też w tym roku narobiłam ich bardzo dużo:)
Margo1 24.09.2010 17:47
Również też tak myślę !!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat