Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Dip włoski

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Doskonały dodatek do mięs i ryb grillowanych lub pieczonych.

Składniki:

pomidory suszone Smak (pokrojone)
5 sztuk
oliwki zielone Smak (pokrojone)
5 sztuk
oliwki zielone Smak (pokrojone)
5 sztuk
kapary Smak (pokrojone)
1 łyżka
Sklep Prymat
czosnek marynowany Smak (pokrojony)
3 ząbki
Sklep Prymat
oliwa extra virgin
4 łyżki
Musztarda z whisky Prymat
1 łyżka
bazylia świeża posiekana
1 pęczek
orzeszki pini (prażone)
2 łyżki
Przyprawa do dań kuchni włoskiej Prymat
do smaku
Sklep Prymat
sól morska Prymat w młynku
do smaku
Chili pieprz cayenne mielone Prymat

Porada

Jeśli chcemy mieć bardziej wyrazisty smak dodajemy jeszcze jedną łyżkę musztardy.

Przepis i sposób przygotowania na: Dip włoski

1. W dużej misce łączymy oliwę z musztardą, przyprawą do dań kuchni włoskiej.

2. Następnie dodajemy pozostałe składniki dipu plus bazylię, orzeszki pinii. 

3. Mieszamy i doprawiamy do smaku. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak