Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dip włoski

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Doskonały dodatek do mięs i ryb grillowanych lub pieczonych.

Składniki:

pomidory suszone Smak (pokrojone) 5 sztuk
oliwki zielone Smak (pokrojone) 5 sztuk
oliwki zielone Smak (pokrojone) 5 sztuk
kapary Smak (pokrojone) 1 łyżka
czosnek marynowany Smak (pokrojony) 3 ząbki
oliwa extra virgin 4 łyżki
Musztarda z whisky Prymat 1 łyżka
bazylia świeża posiekana 1 pęczek
orzeszki pini (prażone) 2 łyżki
Przyprawa do dań kuchni włoskiej Prymat do smaku
sól morska Prymat w młynku do smaku
Chili pieprz cayenne mielone Prymat

Porada

Jeśli chcemy mieć bardziej wyrazisty smak dodajemy jeszcze jedną łyżkę musztardy.

Przepis i sposób przygotowania na: Dip włoski

1. W dużej misce łączymy oliwę z musztardą, przyprawą do dań kuchni włoskiej.

2. Następnie dodajemy pozostałe składniki dipu plus bazylię, orzeszki pinii. 

3. Mieszamy i doprawiamy do smaku. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak