Przepis i sposób przygotowania na: Dip włoski
1. W dużej misce łączymy oliwę z musztardą, przyprawą do dań kuchni włoskiej.
2. Następnie dodajemy pozostałe składniki dipu plus bazylię, orzeszki pinii.
3. Mieszamy i doprawiamy do smaku.
Doskonały dodatek do mięs i ryb grillowanych lub pieczonych.
pomidory suszone Smak (pokrojone) | 5 sztuk |
oliwki zielone Smak (pokrojone) | 5 sztuk |
oliwki zielone Smak (pokrojone) | 5 sztuk |
kapary Smak (pokrojone) | 1 łyżka |
czosnek marynowany Smak (pokrojony) | 3 ząbki |
oliwa extra virgin | 4 łyżki |
Musztarda z whisky Prymat | 1 łyżka |
bazylia świeża posiekana | 1 pęczek |
orzeszki pini (prażone) | 2 łyżki |
Przyprawa do dań kuchni włoskiej Prymat | do smaku |
sól morska Prymat w młynku | do smaku |
Chili pieprz cayenne mielone Prymat |
1. W dużej misce łączymy oliwę z musztardą, przyprawą do dań kuchni włoskiej.
2. Następnie dodajemy pozostałe składniki dipu plus bazylię, orzeszki pinii.
3. Mieszamy i doprawiamy do smaku.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: