Dip włoski

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Doskonały dodatek do mięs i ryb grillowanych lub pieczonych.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory suszone Smak (pokrojone)

    5 sztuk
  • oliwki zielone Smak (pokrojone)

    5 sztuk
  • oliwki zielone Smak (pokrojone)

    5 sztuk
  • kapary Smak (pokrojone)

    1 łyżka
  • czosnek marynowany Smak (pokrojony)

    3 ząbki
  • oliwa extra virgin

    4 łyżki
  • Musztarda z whisky Prymat

    1 łyżka
  • bazylia świeża posiekana

    1 pęczek
  • orzeszki pini (prażone)

    2 łyżki
  • Przyprawa do dań kuchni włoskiej Prymat

    do smaku
  • sól morska Prymat w młynku

    do smaku
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. W dużej misce łączymy oliwę z musztardą, przyprawą do dań kuchni włoskiej.

2. Następnie dodajemy pozostałe składniki dipu plus bazylię, orzeszki pinii. 

3. Mieszamy i doprawiamy do smaku. 

Doradca Smaku
Jeśli chcemy mieć bardziej wyrazisty smak dodajemy jeszcze jedną łyżkę musztardy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat