Dip z warzyw marynowanych

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Prosty, ale przepyszny dip z marynowanych warzyw z musztardą whisky. 

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

ml

gniazd

łyżeczka

łyżka

szklanka

Dip

  • papryka marynowana Smak (pokrojona w kostkę)

    3 sztuki
  • pieczarki marynowane Smak (pokrojone w kostkę)

    6 sztuk
  • ogóreczki konserwowe z chili Smak (pokrojone w plastry)

    6 sztuk
  • kapary Smak (pokrojone)

    1 łyżka
  • czosnek marynowany Smak (roztarty)

    3 ząbki
  • jajka ugotowane na twardo (posiekane)

    3 sztuki
  • szczypiorek posiekany

    1 pęczek

Sos

  • Musztarda z whisky Prymat

    1 łyżka
  • majonez

    4 łyżki
  • gęsty jogurt naturalny

    200 mililitrów
  • Sól morska ziołowa Prymat w młynku

    do smaku
  • Pieprz biały mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku i schładzamy.

2. Wszystkie składniki dipu wkładamy do miski, wlewamy sos, delikatnie mieszamy i doprawiamy do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat