Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dip szafranowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Szafran nitki Prymat
sok z cytryny
chrzan ze słoika 1 łyżka
sól, pieprz
pistacje 15
serek homogenizowany 200 g
oliwa 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Dip szafranowy

Szczyptę szafranu mieszamy z sokiem cytrynowym i chrzanem. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy serek i ucieramy lejąc oliwę, aż składniki dobrze się połączą. Dekorujemy rozkruszonymi pistacjami. Doskonały dip do warzyw gotowanych na parze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 16.12.2012 11:26
ciekawy
eli82 24.05.2012 21:00
super
Miki 05.04.2012 20:27
mnaim
BernadettaP 05.03.2012 07:32
Do surowych warzywek też bym go podała :)
Joanna108
Joanna108 08.09.2011 19:42
to coś dla mnie !!!
polly66 16.06.2011 15:43
ulala
Ewelina38 14.06.2011 22:58
bardzo fajne, muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak